top of page

Meer dan 1000 keer bedankt!

Bedankt aan iedereen die in de vakantieperiode de moeite deed om bezwaar in te dienen tegen ISVAG’s nieuwe vergunningsaanvraag. In Aartselaar alleen al werden meer dan 1.000 bezwaarschriften ingediend!


Bedankt ook voor de vele reacties die we ontvingen uit Aartselaar en Wilrijk van burgers die - net als wij – niet onder de indruk zijn van het garantieloze convenant dat ISVAG recentelijk liet ondertekenen. Het convenant lijkt er vooral op gericht om een verdere exploitatie van de ISVAG-oven te Wilrijk mogelijk te maken én het verzet aan banden te leggen.


Dat in het geval van ISVAG hun daden helaas veel meer zeggen dan hun woorden bleek deze maand eens te meer. Eén van de ISVAG-advocaten heeft begin augustus een brief verstuurd naar de voorzitter van de Raad Voor Vergunningsbetwistingen, om naar aanleiding van het ondertekenen van het convenant te proberen de lopende beroepsprocedure m.b.t. de proefvergunning opnieuw te vertragen door te vragen de debatten te heropenen. Hier is uiteraard geen reden toe, want het convenant staat los van de gegronde bezwaren tegen de huidige proefvergunning én werd evenmin ondertekend door alle partijen in de beroepsprocedure.


We wachten reeds lang op de uitspraak van de Raad Voor Vergunningsbetwistingen inzake het vernietigingsverzoek.

We wachten reeds lang op de uitspraak van de Raad Voor Vergunningsbetwistingen inzake het vernietigingsverzoek. Herinner u ook een soortgelijk initiatief van ISVAG, eind vorig jaar, waarbij ISVAG er zelfs onder valse voorwendselen was in geslaagd om de beroepsprocedure maandenlang “on hold” te laten zetten?

Toen ook onder het mom van een "positief verlopende bemiddeling", ondanks het feit dat ISVAG’s verzoekschrift tegen alle regels in (want niet ondertekend door alle beroepspartijen…) bij de Raad was ingediend. Maar goed, ondertussen zijn alle pleitzittingen achter de rug en kijken we vol vertrouwen uit naar de uitspraak van de Raad.


Deze zoveelste demarche van ISVAG in de jarenlange juridische strijd tegen de luchtvervuiling door ISVAG’s overbodige afvalverbrandingsoven geeft eens te meer aan waarom uiterste waakzaamheid geboden blijft. Onze bezorgdheid voor de volksgezondheid en het verder beperken van schadelijke uitstoot wordt helaas niet overal op dezelfde manier gedeeld. Nochtans levert een gezonder leefmilieu op termijn veel meer op voor de maatschappij dan de korte termijn financiële return van ISVAG’s verbrandingsoven voor haar vennoten.


Samen met jullie blijven we dus graag ijveren voor een gezonder leefmilieu voor mens en natuur.



Comentários


bottom of page